Jordan Chameleon Cabernet Sauvignon/Merlot

Artikelnummer: 102044
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over Jordan Chameleon:

Stellenbosch is het bekendste wijnbouwgebied van Zuid-Afrika, Stellenbosch heeft de meeste topdomeinen en wordt omgeven door bergen (Helderberg en Simonsberg) en heeft wijngaarden in elke richting. Stellenbosch heeft de enige universiteit in Zuid-Afrika met een wijnbouwkundige afdeling. Ook al is tweederde van de wijngaarden met witte druiven beplant, toch dringt steeds meer het besef door dat Stellenbosch voorbestemd is voor rode wijn. 

De naam van deze serie wijnen is afkomstig van de Kaap Dwerg Kameleon die voorkomt in de tuinen rondom het Jordan Wine Estate dus vandaar Chameleon.

De Chameleon Cabernet Sauvignon-Merlot is eigenlijk een blend van 3 druiven en bestaat uit 58% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot and 17% Shiraz. De wijn heeft een diep rode kleur, met een paarse zweem. De neus combineert de kenmerken van Merlot en Cabernet met geuren van cassis, rijpe pruimen en kersen. De smaak is krachtig, maar elegant. Rijp zwart fruit wordt ondersteund door een lichte minttoon en houttonen afkomstig van de nieuwe Frans eiken barriques. Deze blend wordt ook wel "Baby Cobbler" genoemd, naar de top estate blend Cobblers Hill

Smaakimpressie: Deze bijzondere blend heeft een diep rode kleur, met een paarse zweem. De neus combineert de kenmerken van Merlot en Cabernet met geuren van cassis, rijpe pruimen en kersen. De smaak is krachtig, maar elegant. Rijp zwart fruit wordt ondersteund door een lichte minttoon en houttonen afkomstig van de nieuwe Frans eiken barriques.

Druivenras(sen): Cabernet Sauvignon en Merlot

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen