Jordan Barrel Fermented Chardonnay

Artikelnummer: 100745
Beschikbaarheid: In backorder
Way of Wine over deze wijn: Het domein Jordan beschikt over uitzonderlijke wijngaarden, aan het einde van de Stellenboschkloof. Bovenop de heuvels krijg je een spectaculair zicht over de Tafelberg en Stellenbosch, maar ook False Bay waar in de lente de kraamkamer voor de walvissen is. Een paradijselijke omgeving waar ook nog eens paradijselijke wijnen. Eigenaren Gary en Kathy Jordan hebben gedurende 2 jaar ervaring opgedaan in Californië en Frankrijk alvorens in 1992 met hun eigen project te starten. Jordan is het enige estate in Stellenbosch dat wijngaarden bezit die in elke richting staan aangeplant. Niet verwonderlijk gezien de achtergrond van Gary Jordan als vermaard geoloog. Het is een echt familiebedrijf waar al jaren fantastische wijnen worden gemaakt. Al met hun eerste wijnen oogstten ze succes en sindsdien gaat het nog steeds crescendo met de kwaliteit van hun wijnen. Hun filosofie is het zoeken naar het juiste evenwicht tussen de toegankelijke fruitigheid van de Nieuwe Wereld en de klassieke elegantie van de Oude Wereld. Dat, samen met hard werken en persoonlijke aandacht voor elk detail, is de sleutel voor hun succes gebleken. De internationale waarderingen zijn enorm. Zo werd het vlaggenschip, de Nine Yards Chardonnay, in 2012 voor de tweede keer door wijnblad Decanter uitgeroepen tot 'Beste Chardonnay van de Wereld'.

Wijnomschrijving: De Jordans hebben wat met Chardonnay. De afgelopen jaren is de druif uitgegroeid tot hun specialiteit. Het fruit voor deze wijn komt van wijnstokken aangeplant tussen 1984 en 2001. De wijngaarden liggen op de koelere zuid- en oosthellingen tussen de 250 en 310 meter hoogte. Gary roemt de bodem van gravel, zand en graniet bovenop een laag van klei. Ideaal voor chardonnay. De wijn rijpt op eerste klas Franse eikenhouten vaten. Jaarlijks wordt 50% van de vaten vernieuwd. De rijping duurt ongeveer 9 maanden “sur lie” op de vaten. Om wat extra frisheid mee te geven aan de wijn wordt 10% “unwooded” Chardonnay gebruikt in de finale blend.

Smaakimpressie: De wijn is een krachtige expressie van de Chardonnay. In de geur veel fruit zoals citrus en verse ananas dus samengevat en romige neus met wat boter en vanille, tonen van citrus en hazelnoot. In de mond een zijdezachte structuur met rijpe zuren en vanille en mineralen in de lange afdronk.De wijn is echter geen moment te zwaar. De wijn heeft elegantie. In de smaak valt de enorme lengte op.

Druivenras(sen): 100% Chardonnay

Wijn-spijs advies: Dit is een geweldige wijn bij (volle) vis in de breedste zin des woord. Dus heerlijk bij coquilles, tong in botersaus, gegrilde langoustines garnalen in knoflook en kreeft.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen