Heritage Merlot

Artikelnummer: 100473
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over deze wijn: "Met haar zonovergoten, warme klimaat en vruchtbare grond is Chili een van de meest ideale wijnlanden van de Nieuwe Wereld. De laatste decennia is de Chileense wijnbouw enorm gemoderniseerd. Het geschikte klimaat en de nieuwste technologieën leveren heerlijke fruitige kwaliteitswijnen op, die in binnen- en buitenland geroemd worden."

Wijnomschrijving : Heritage is een huiswijnlijn van Way of Wine die gemaakt wordt door Viña Tarapacá. Dit wijnhuis staat zeer hoog aangeschreven in de internationale vakpers. De wijnen uit Chili zijn over het algemeen volle, krachtige wijnen met een aantrekkelijke fruitigheid. 

Vinificatie: Traditionele rode vinificatie met een lange inweking van de druiven. De most wordt constant rondgepompt om een optimale kleur en tannine in de wijn te krijgen tijdens de vinificatie.  

Smaakimpressie: Dit is een erg soepele Merlot. Robijnrood van kleur en met een uitdagende geur van fruit, fruit en nog eens fruit. Vooral bramen en pruimen. Ook in de smaak zeer fruitig, aangevuld met wat vanille. Met de zo geliefde zachte structuur die kenmerkend is voor Merlot. De zachte tannines, de ronde afdronk, alles maakt dit tot een zeer vriendelijke wijn.

Wijn spijs: Deze gemakkelijke Merlot is ook vriendelijk voor eten. Er zijn legio gerechten te bedenken waar hij lekker bij is, zoals gegrilde lamskebab, een lekker burgertje van de barbecue, een licht beef noedelgerecht, pizza’s, pasta’s met tomaten, champignons en/of pancetta, Mediterrane gegrilde kip met groenten en charcuterie (worst, paté’s en terrines). Gezien zijn soepele aard schenk je hem bij lunch, borrel, avondeten, of later op de avond.

Druivenrassen: Merlot

0 sterren op basis van 0 beoordelingen