Heim Impérial Pinot Gris

Artikelnummer: 100373
Beschikbaarheid: In backorder

Heim Impérial Pinot Gris Bestheim is de overkoepelende naam voor twee in 2000 gefuseerde coöperaties in naburige dorpen, Bennwihr en Westhalten. Samen vormen zij het handelshuis Heim, gelegen in het departement Haut-Rhin, vlakbij Colmar, in het hart van de Elzas. Bestheim is qua omvang nummer 3 van de Elzas en qua export zelfs nummer 2. Geheel in lijn met wat in de streek gebruikelijk is, produceren de aangesloten caves een uitgebreid gamma cépagewijnen. Dat zijn wijnen gemaakt van één enkel druivenras. In het assortiment kom je alle klassieke druivenvariëteiten. 

Smaakimpressie Deze zuivere Pinot Gris is bleekgeel van kleur. Met in de neus aroma's van gegrilde gerechten. Ook zijn er tonen van gedroogd fruit, zoals abrikozen, te herkennen. De smaak is vol en zijdezacht met heerlijke zuren die met name in de afdronk tot zijn recht komen.   

Druivenras 100% Pinot Gris   

Wijn-spijs advies Way of Wine serveert deze Pinot Gris graag bij kipgerechten, eendenlever of eendenborst. De wijn is ook een mooie begeleider van pittige Aziatische gerechten. We hebben hem laatst ook geproefd met Heilbot met groene kruidenkorst en een saus van lavas en artisjok.... Fantastisch!!  

0 sterren op basis van 0 beoordelingen