Heim Impérial Riesling

Artikelnummer: 100632
Beschikbaarheid: In backorder

Bestheim is één van de toonaangevende wijnhuizen in de Elzas. Door de schaalgrootte is dit wijnhuis voor Way of Wine onderscheidend door een uitzonderlijk goede prijs/kwaliteitverhouding.

Bestheim is een modern bedrijf dat ontstaan is uit de samenwerking van twee coöperaties, Bennwihr en Westhalten én het handelshuis Heim. Het bedrijf ligt in het departement Haut-Rhin, vlakbij Colmar. Inmiddels is het de op twee na grootste speler in de Elzas en op het gebied van export zelfs de op een na grootste. Onder de naam Heim wordt een brede serie cépage wijnen gemaakt van alle klassieke druivenrassen in deze streek.

Wijnbeschrijving Deze bleekgele Riesling uit de Elzas is gemaakt met een moderne witte vinificatie. Een korte inweking van de schillen en pneumatische persing met vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting.

Smaaksensatie Een typische klassieke Riesling uit de Elzas met veel delicaat fruit. In de geur elegant, verfijnd en levendig. Met limoen en grapefruit in de hoofdrol. Daarnaast mineralen en bloemen. De zuren zijn mooi in balans en geven de wijn een plezierige structuur.

Druivenras 100% Riesling

Wijnspijs Voor Way of Wine is dit een Riesling waar je alle kanten mee uit kunt. Voor de lunchkaart of bij de borrel. Wij adviseren deze Riesling graag bij een mooie schaal schelp- en schaaldieren, forel met citroen of een heerlijke salade met geitenkaas. Maar het liefst schenkt Way of Wine deze topper authentiek 'op zijn Elzas' bij zuurkool.

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen