Geografico Pavonero Primitivo di Manduria

Artikelnummer: 120300
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over: Deze Primitivo komt uit handen van het bedrijf Agricoltori del Chianti Geografico. Van oorsprong een coöperatie die in 1961 werd opgericht, maar vandaag de dag eigendom van de familie Piccini. Deze familie hecht nog steeds waarde aan de tradities van de oprichters, gericht op plezierige en voor de regio kenmerkende wijnen. Bij dit wijnbedrijf wordt elke wijngaard nauwkeurig geëvalueerd en individueel beoordeeld. Daaruit ontstaat een advies over welke druivenrassen het beste passen bij de wijngaard. Ze hebben vervolgens bij het inrichten en het wijngaardbeheer. Hieruit ontstaan vervolgens wijnen van topkwaliteit.

Wijnbeschrijving: De prachtige wijnvelden va Geografico in Italië bewijzen maar al te goed dat Italië wijn ademt. De Primitivo druiven staan aangeplant op een bodem van klei, waardoor het een uniek karakter krijgt. De druiven worden zorgvuldig geoogst waarbij kwaliteit voorop staat. Vervolgens worden de druiven naar de wijnmakerij gebracht waar een strenge selectie volgt. Want simpel is alleen het beste van het beste goed genoeg. Vervolgens vindt er een fermentatie bij gecontroleerde temperatuur plaats. Tot slot rijpt de wijn nog enkele maanden in eikenhouten vaten. Waarna we na enige tijd mogen genieten van deze grootse rode wijn.

Smaakomschrijving: Het is een wijn gemaakt van de complexe druif Primitivo. Aan de kleur kunnen we aflezen of het een lichte of een zwaardere variant is. In de omgeving van Manduria staan de Primitivo wijnen bekend om hun kracht en complexiteit. Deze Pavonero is een krachtige en kruidige rode wijn met donkere aroma’s en met een robijnrode kleur in het glas. In de neus een verleidelijke geur van rood fruit, zwarte kersen, zoete kruiden en dankzij de houtlagering een lichte rokerigheid. De smaak is zwoel en rond met kenmerkende rijpe tannines.

Druivenras(sen): Primitivo

Wijn-spijs: Een mooie smaakvolle rode wijn die mooi combineert bij gebraden vlees, wildstoofschotels en vleessauzen.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen