Fuzion Shiraz/Malbec by Zuccardi

Artikelnummer: 120367
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over Zuccardi: De familie Zuccardi kwam aan het eind van de 19e eeuw vanuit Italië naar Argentinië. In de jaren ’50 van de 20e eeuw startte Alberto V. Zuccardi, de vader van huidig directeur José Alberto Zuccardi, een irrigatiebedrijf; een goede keuze, omdat in Argentinië vrijwel geen land- en akkerbouw kan plaatsvinden zonder irrigatie. Om te bewijzen hoe goed het irrigatiebedrijf functioneerde, plantte Alberto in 1963 de eerste wijngaarden aan in Maipú. Tien jaar later kocht hij een nieuw wijngaardterrein ten oosten van Mendoza. Zijn zoon José Alberto heeft sinds 1985 de dagelijkse leiding over het wijnbedrijf. Onder diverse labels produceert Zuccardi wijnen van constante en hoge kwaliteit in het midden- en hogere segment. De wijnstokken staan op verschillende terroirs langs de rivier de Tunuyán, vanaf de bron op 1.400 meter boven zeeniveau in het Andesgebergte, tot aan de riviermonding in het oosten van Mendoza, in de wijk Santa Rosa.

Smaakimpressie: een smakelijke fusie van Fuzion tussen 70 Syrah en 30% Malbec uit de voorlopers van het Andes gebergte in Argentinië. Op het fruit gemaakt en soepel om lekker door te drinken. Viooltjes in de kleur alsook geur samen met pruim, zwarte kers en zo’n zachte hele-rijpe vijg! Door zijn koele vergisting op roestvrij staal ook veel sappig fruit. Mooie geconcentreerde en aanhoudende afdronk. Soepel om te drinken. Mag je in de zomer eventjes terug koelen voor nog meer fruit! 

Druivenras(sen): Shiraz enMalbec

Wijn-spijs: De Fuzion Syrah/Malbec kan je het best inzetten bij de jaarlijkse straat barbecue. Iedereen vindt hem toch zo lekker! Wat ribbetjes en burgers erop.  En de buren….? Best Friends Forever !

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen