Feudo Arancio Syrah Sicilia DOC

Artikelnummer: 100867
Beschikbaarheid: In backorder

 Feudo Arancio is onderdeel van MezzaCorona. Ooit was dit één van de allereerste coöperaties in Italië. Gesticht in 1904 in de regio Trentino, in het noorden van Italië. Inmiddels is MezzaCorona uitgegroeid tot een groep wijnbedrijven die tot het diepe zuiden van Italië zitten.

Met Way of Wine zijn we  op bezoek bij MezzaCorona in Trentino, per toeval is op deze dag ook de wijnmaker van Feudo Arancio aanwezig. Tijdens de Wine tasting verteld hij ons met Passie en een enorm enthousiasme over het eiland, de wijngaarden en hun filosofie achter de wijn. We proeven heerlijke en kwalitatief goede wijnen, en stiekem wanen we ons even in Sicilië…


Feudo Arancio is een modern wijnbedrijf dat met respect voor de Siciliaanse wijntraditie, oorspronkelijke smaken en de natuur op een moderne manier wijn produceert. Feudo Arancio gebruikt geavanceerde technologie om topkwaliteit wijnen te maken. Feudo Arancio heeft eigen wijngaarden langs de zuidelijke kust van Sicilië, op de twee landgoederen van Sambuca di Sicilia en Acate. De koele zeewind die je daar hebt, proef je terug in de kwaliteit van de druiven.

vinificatie: Syrah is een gemiddelde tot late rijper, vaak zo rond het einde van september worden de druiven geplukt. Alcoholische fermentatie op de schillen ongeveer een dag of tien. vervolgens rust de wijn nog 10 maanden op frans barriques.   

Smaak impressie: Italiaanse Syrah met een heldere robijnrode kleur. Met een verleidelijke, warme geur met zwarte peper, tijm en specerijen, versmolten met wild fruit. De wijn heeft een fluweelachtig mondgevoel met zachte tannines.

Wijn-spijs:   Vooral kruidige en gerookte  gerechten  (denk aan tijm, rozemarijn) zijn bij uitstek geweldig voor deze wijn. Heerlijk bij gestoofde kalfswang, tagliata met een Ribe eye van de bge.

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen