Feudo Arancio Grillo

Artikelnummer: 100459
Beschikbaarheid: In backorder

Feudo Arancio Grillo De winery en de wijngaarden van Feudo Arancio zijn gelegen in het zuidwesten van het zonovergoten Sicilië. Om precies te zijn in Sambuca di Sicilia in de provincie Agrigento. Het bedrijf is eigendom van Mezzacorona, één van Italie’s grootste en toonaangevende wijnbedrijven. Zij wilden wijnen op de markt brengen in de populaire “nieuwe wereld” stijl en zochten hiervoor de hele wereld af om uiteindelijk op Sicilië terecht te komen.

Toen Feudo Arancio in 2001 werd aangekocht waren zowel de winery als de wijngaarden in zwaar verwaarloosde stijl, maar uitgebreid bodemonderzoek wees uit dat dit precies de bodem was die men zocht. De winery werd compleet gesloopt en de wijngaarden allemaal gerooid. Kosten noch moeite werden gespaard om een compleet nieuwe, hypermoderne winery te bouwen, een irrigatiesysteem aan te leggen in alle wijngaarden en ook alle wijngaarden opnieuw te beplanten. De klonen van de druivensoorten werden, net als de bodem, uitvoerig onderzocht en pas toen men de overtuiging had de beste gevonden te hebben, geplant. Natuurlijk horen hier ook alleen de allernieuwste en modernste productiemiddelen bij onder leiding van een jong en dynamisch team. Feudo Arancio dankt zijn naam aan het nabij gelegen meer, Arancio. De ster van dit bedrijf en de geproduceerde wijnen is snel rijzende... 

Wijnbeschrijving: Grillo is voor Way of Wine de favoriete lokale specialiteit en geeft een heerlijke, frisse en verkwikkende wijn met veel smaak. Fijne neus met aroma's van perzik, grapefruit, honig en amandel. In de aanzet ook veel fruitige componenten als appel en ananas en in de afdronk vooral perzik en citrus. 

Smaaksensatie: De wijn heeft in zijn eerste aanzet een heel licht zoetje. De wijn van de Grillo een stuk minder robuust dan je zou vermoeden, maar juist bijzonder fris en fruitig. 

Druivenras: Grillo 

De druif Grillo is ook wel bekend als Riddu of Rossesse Bianco, is een stoere robuuste druif die tegen een hoge temperaturen kan. Daarom groeit de druif ook zo goed op Sicilië. De bekendste wijn is de Marsala, maar ook andere witte wijnen worden van de Grillo gemaakt.

Wijnspijs:  Het lichte zoetje in deze wijn gaat voor Way of Wine heel mooi samen met licht spicy en aziatische gerechten. Ook als aperitief wijn of als begeleider van lichte voorgerechten of pasta's is deze wijn erg fijn om mee te werken.  

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen