Feudo Arancio Dalila Sicilia DOC

Artikelnummer: 100604
Beschikbaarheid: In backorder

 

Feudo Arancio is onderdeel van MezzaCorona. Ooit was dit één van de allereerste coöperaties in Italië. Gesticht in 1904 in de regio Trentino, in het noorden van Italië. Inmiddels is MezzaCorona uitgegroeid tot een groep wijnbedrijven die tot het diepe zuiden van Italië zitten.


Met Way of Wine zijn we op bezoek bij MezzaCorona in Trentino, per toeval is op deze dag ook de wijnmaker van Feudo Arancio aanwezig. Tijdens de Wine tasting verteld hij ons met Passie en een enorm enthousiasme over het eiland, de wijngaarden en hun filosofie achter de wijn. We proeven heerlijke en kwalitatief goede wijnen, en stiekem wanen we ons even in Sicilië…

Feudo Arancio is een modern wijnbedrijf dat met respect voor de Siciliaanse wijntraditie, oorspronkelijke smaken en de natuur op een moderne manier wijn produceert. Feudo Arancio gebruikt geavanceerde technologie om topkwaliteit wijnen te maken. Feudo Arancio heeft eigen wijngaarden langs de zuidelijke kust van Sicilië, op de twee landgoederen van Sambuca di Sicilia en Acate. De koele zeewind die je daar hebt, proef je terug in de kwaliteit van de druiven.

Druif: Grillo 80% en Viogner 20%

Smaak impressie: Wat een heerlijke  Siciliaanse witte wijn. Zachtgeel van kleur. in de neus intens tropisch fruit (guave, mango), jasmijnbloemen, perzik, abrikoos, citrusfruit  en honing. De wijn is rijk, romig en elegant. Je proeft subtiel hout en iets vanille.

Wijn-spijs advies: Deze wijn is zeer breed inzetbaar bij gerechten. Pasta met vongole, kreeft met schuim van parmazaan, Asperge met boter, gerookte zalm of Caesar Salade.

way of Wine info:

Berliner Wein Trophy, 2018 - Gouden medaille
Mundus Vini, 2018 - Zilveren Medaille
Berliner Wein Trophy, 2017 - Gouden medaille (2015)
Sakura Wine Awards, 2017 - Gouden medaille (2015)
0 sterren op basis van 0 beoordelingen