Esporão Reserva white

Artikelnummer: 100462
Beschikbaarheid: In backorder
Het wijnhuis Esporão is sinds 1989 volledig in handen van de Roquette familie. Een familie die voorop gaat in de ontwikkeling van wijnen uit de Alentejo. De familie Roquette was internationaal geörienteerd en huurde voor de ontwikkeling van de wijnen de Australische wijnmaker David Bavenstock in. Het gevolg was dat de wijnen van Esporão smooth en iets meer commercieel gemaakt werden dan voorheen. In Australië weet men precies wat de consument lekker vindt. Hierna groeide Esporão snel in Portugal. Een goede marketingcampagne ter ondersteuning en zo werd Esporão de referentie van Aentejo en één van de meer bekende huizen van Portugal. De Esporao wijnen worden wereldwijd geapprecieerd.
 
Wijnbeschrijving Voor Way of Wine is Esporão Reserva Branco uit de Alentejo één van de top witte wijnen uit Portugal. De wijn is strogeel van kleur met een groene zweem. De geur is complex met veel fruitinvloeden zoals perzik en mandarijn ondersteunt door de invloed van het eikenhout. De Reserva lijn met elk jaar een ander kunstwerk op het etiket is het visitekaartje van het bedrijf. 
Esporão Reserva Branco 2015 heeft een etiket van de kunstenaar Pedro A.H. Paixão.

Smaakimpressie De smaak is romig met vooral rijp fruit en minerale accenten. Way of Wine geniet van de uitstekende balans tussen fruit en hout. De wijn heeft een verfijnde minerale smaak met citrusfruit en een lichte houttoon met een aangename frisse afdronk. De Esporão Reserva Branco is een wijn met een gestructureerde 'body' gewikkeld in een aangename dosis aroma's en smaaknuances. Hierdoor is de  afdronk is heel mooi in balans en heeft een grote lengte.

Druivenrassen: Antão Vaz, Arinto, Roupeiro en Semillon   

Wijnspijs Dit is een zeer gastronomische wijn. Zowel de lichte romigheid (houttoets) in de wijn als de mooie frisse zuren zorgen ervoor dat deze wijn breed inzetbaar is in wijnarrangementen. Way of Wine heeft deze dankbare begeleider al ingezet bij een risotto, een mooi zalmgerecht, bij tarbot en kabeljauw. Maar ook aardse tonen in een gerecht uit paddestoelen, truffel en bieten laten zich mooi begeleiden door deze wijn

Awards: Al acht jaar op rij in de finale van het Proefschrift wijnconcours en winnaar van even zovele awards. Deze wijn wordt ook geschonken in toprestaurants als Ciel Bleu en Toine Hermsen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen