Dunavar Chardonnay

Artikelnummer: 100004
Beschikbaarheid: In backorder
Dunavár aan de Donau Danubiana en Dunavár zijn twee namen die allebei verwijzen naar de Donau. De merknaam Dunavár betekekent letterlijk vertaald zo veel als Donaukasteel en is eigendom van Danubiana Bokereskeda, gevestigd in Bonyhad. Ook die bedrijfsnaam verwijst ondubbelzinnig naar de Donau. Danubiana is de Hongaarse dochter van het Duitse wijnbedrijf Binderer-Sankt Ursula. Door hun omvang zijn Binderer-Sankt Ursula en Danubiana in staat om wijnen van goede kwaliteit voor aantrekkelijke prijzen te selecteren uit diverse regio's in Hongarije. Ook de moderne eigen installaties in het land staan garant voor een uitstekend kwaliteitsniveau.
 
Wijnomschrijving Moderne witte vinificatie met inweking van de druivenschil, pneumatische persing met vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting.

Smaakimpressie Dunavár Chardonnay heeft een heldere licht gele kleur. Een scherp geprijsde huiswijn van Way of Wine met een expressieve neus met florale tonen, een klein botertje en toast. Een frisse aanzet in de mond, waarna de wijn licht filmend en rond wordt met veel fruit in de smaak.

Druivenras 100% Chardonnay

Wijnspijs Serveer deze Chardonnay als aperitief of bij (gestoomde) witvis, schaaldieren, salades en geroosterd wit vlees.

Awards: Berliner Wein Trophy 2016 - Gold Medal (2015) Mundus Vini 2016 - Gold Medal (2015)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen