Domaine Peirière Merlot

Artikelnummer: 100400
Beschikbaarheid: In backorder

Domaine Peirière Merlot.

Paul Sapin ging in 1889 van start als specialist in de Beaujolais. Het bedrijf heeft zich vervolgens voortdurend aangepast aan de vraag uit de markt en via een ruim aanbod aantrekkelijke wijnen uit de Languedoc worden nu wijnen geselecteerd in de hele wereld. Primair wordt gekeken naar de nieuwe wijndrinkers die niet malen om traditie, maar gewoon een lekker glas zonder poespas willen drinken. De huidige wijnmaker van Domaine Peirière is Olivier Mondeville. Na zijn studie in Montpellier liep hij stage in alle delen van de wijnwereld en ontwikkelde zo zijn eigen stijl van wijnmaken. 

Smaakimpressie: Mooi paarsrood van kleur. De geur is zeer fruitig met kersen en tjokvol rood fruit. Een rijke, volle en soepele smaak! 

Druivenras(sen): Merlot staat bekend om zijn fruitige en soepele wijnen. De Merlot van dit domaine is daar een mooi voorbeeld van. 

Wijn-spijs advies: Deze Merlot is een rijke, zachte allemansvriend. Ook wat betreft zijn voorkeur voor eten: gerechten met tomatensauzen, pittige Cajun jambalaya, braised short ribs (runderribbetjes), hamburgers… Er zijn 1001 mogelijkheden met deze makkelijke Merlot.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen