Domaine Latour-Giraud Meursault "cuvée Charles Maxime"

Artikelnummer: 100149
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over de wijn:

Jean Pierre Latour is een rustige man uit Meursault, die wars is van standing en reputaties. Hij maakt prachtige wijnen (krachtig wit en verfijnd rood) die internationaal groot aanzien genieten.
Sinds 1680 worden bij Domaine Latour-Giraud druiven geteeld en sinds 1848 gebeurt dit in Meursault. Rond 1980 werd de beslissing genomen zelf te bottelen en niet meer aan handelaren te leveren. Het is nog steeds de trend voor druiventelers in Bourgogne om zelf wijn te gaan maken. Dit is de reden dat de handelaren zelf steeds meer wijngaarden opkopen om hun positie te kunnen behouden. Nu wordt het familiebedrijf geleid door Jean-Pierre Latour, die onder anderen wordt bijgestaan door zijn zus Florence. Het domein telt 10 hectare, waarvan 80% voor witte en 20% voor blauwe druiven. De Chardonnay wijngaarden liggen bijna allemaal in Meursault in de gemeente-appellatie en premier cru. De blauwe druiven groeien vooral in premier cru wijngaarden in Pommard (Refène), Volnay (Clos des Chênes). Het bedrijf kent grote internationale erkenning, zoals tot 95 punten van Robert Parker voor één van de witte wijnen.

Smaak impressie: De wijn is krachtig, vettig en voor een Meursault heeft hij een behoorlijk volle body. Zijn kleur is vrij diep geel. Hij heeft in de neus aroma's van rijp geel fruit en is boterig, notig en heeft een honingtoets. De houtrijping zorgt voor kruidige aroma's. In de smaak is deze Charme rond met milde zuren. Het houtgebruik is prachtig en de houtaroma's zijn mooi in de wijn opgenomen.

Druivenras(sen): Chardonnay

Wijn-spijs: Deze prachtige wijn verdient mooie producten als een stukje tarbot of  verse coquille

uit de schelp....

0 sterren op basis van 0 beoordelingen