Dom. Bouchard “Le perd son Pain” – Muscadet sur Lie

Artikelnummer: 100872
Beschikbaarheid: In backorder

Wijnhuis Aan de rivier de Loire, nabij de Atlantische Oceaan, vinden we de Pays Nantais. Hier komt de muscadet vandaan, gemaakt van de druif melon de bourgogne. Op granieten bodems worden fantastisch minerale wijnen gemaakt van de melon de bourgogne. Way of Wine is blij dat de vaak ondergewaardeerde muscadet in de handen van Pièrre-Luc Bouchaud volledig tot zijn recht komt in een heerlijk glas wijn. Pièrre-Luc gebruikt de sur lie techniek, waarbij de wijn rijpt op de gistresten. Hierdoor krijgt de relatief neutrale melon meer structuur en smaak.

Wijnomschrijving Deze muscadet wordt vervaardigd van oude stokken melon de bourgogne, met stokken van dertig tot wel zeventig jaar oud. De naam van de wijn verwijst dan ook naar de oude wijngaard. “Super kwaliteit, weinig kwantiteit. Geen droog brood mee te verdienen”, grapt Pièrre-Luc bij tijdens een bezoek van Way of Wine aan winery Bouchard in de Loire. 

Druivenras melon de bourgogne

Wijnspijs Deze wijn, met zijn prachtig minerale ingetogen frisheid, is voor Way of Wine een feest bij tonijntartaar, oesters of een mooi stukje witvis met venkel.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen