Denis Marchais Cabernet Sauvignon

Artikelnummer: 120400
Beschikbaarheid: In backorder

Wijnbeschrijving: Deze volledige Cabernet Sauvignon is de meest krachtige rode wijn uit de serie van Denis Marchais. We kennen de wijnen natuurlijk al erg lang want deze kwaliteit is ongekend mooi. En dat heeft vooral te maken met handelshuis LaCheteau die achter de wijnen staat van Denis Marchais. De kennis van het wijn maken in zuid Frankrijk is enorm groot, dat is mede te danken aan de vijfhonderd wijnboeren die aangesloten zijn bij deze prachtige coöperatie. Ze wisselen constant ervaringen en ideeën aan elkaar uit waardoor de kwaliteit van de oogsten werkelijk waar voortreffelijk is. Maar ook de moderne wijnmakerij heeft zijn invloed op de loep zuivere wijnen van Denis Marchais. 

De wijngaarden voor deze rode Cabernet Sauvignon liggen in het zuiden van Frankrijk om precies te zijn in Pays d'Oc. Er worden voor deze rode wijn verschillende wijngaarden gebruikt die allemaal dezelfde eigenschappen hebben. Een rijke bodem structuur met veel kalk, kiezels en klei waardoor de Cabernet Sauvignon veel voeding kan halen uit de bodem. Het perfecte klimaat met ontzettend veel zonneschijn en de koelte van de wind geeft de oogst de tijd om langzaam te rijpen. De trossen worden hierdoor dik en vol en dat proeven we terug in de geur en smaak van deze rode wijn.

Smaakimpressie: Bij het open maken van de fles weten we het zeker, een Cabernet Sauvignon met rijpheid en kracht. Want hij geeft direct een prachtige geur van cassis fruit. In het glas kleurt hij robijn rood met een paarse gloed die kenmerkend is voor de Cabernet Sauvignon. We nemen het glas aan de neus en we ruiken een breed boeket van kruiden, cassis fruit, vanille en wat pruimen. Dezelfde tonen vinden we in de smaak met daarbij mooie lichte tannines die de wijn erg spannend maken. Achter op de tong een volle nasmaak met weer wat kruidigheid van peper en laurier maar ook veel rijp zwart fruit.

Druivenras(sen): Cabernet Sauvignon

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen