De Venoge Princes Rosé

Artikelnummer: 100625
Beschikbaarheid: In backorder

Deze zomer bracht Way of Wine samen met een aantal ondernemers een bezoek aan de winery van de Venoge in Epernay. Dit champagnehuis heeft zijn bestaan te danken aan een Zwitserse onderdaan uit het kanton en wijngebied Vaud, nl. Henri-Marc de Venoge, stichter van het huis in 1837. Zijn zoon bouwt het huis internationaal uit, brengt speciale cuvées op de markt en is ook de uitvinder van het emblematische blauwe lint dat doet denken aan een onderscheiding uit de tijd van de Franse monarchie. Sinds 1998 behoort de zaak toe aan de groep Lanson-BCC. De 'Cuvée des Princes', in 1858 gecreëerd door Joseph de Venoge als eerbetoon aan de prinsen van Oranje, rijpte drie jaar in de kelders van het huis. De cuvées worden in een speciale fles gebotteld in de vorm van een karaf. Deze karafvorm herinnert aan het begin van de 20e eeuw toen de Europese aristocratie kristallen karaffen gebruikte om hun Champagne in te decanteren.

Wijnomschrijving Deze Princes Rosé is een 100% Pinot Noir afkomstig van zorgvuldig geselecteerde wijngaarden op de 'montagne de Reims' en in de gemeente Riceys. 

Smaaksensatie Deze rosé is mooi vol roze van kleur en heeft een excellente volle smaak met aroma's van bessen, aardbeien en citrus.

Druivenras 100% Pinot Noir

Wijnspijs Met aroma's van bessen, aardbeien en citrus, adviseert Way of Winde deze wijn als de perfecte begeleider van een mooi kreeftgerecht of verse zalm. Uiteraard ook uiterst geschikt als aperitief! Schenk lekker gekoeld op 6 à 7 graden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen