De Venoge Princes Blanc de Noirs

Artikelnummer: 100670
Beschikbaarheid: In backorder

Deze zomer bracht Way of Wine samen met een aantal ondernemers een bezoek aan de winery van de Venoge. Dit champagnehuis heeft zijn bestaan te danken aan een Zwitserse onderdaan uit het kanton en wijngebied Vaud, nl. Henri-Marc de Venoge, stichter van het huis in 1837. Zijn zoon bouwt het huis internationaal uit, brengt speciale cuvées op de markt en is ook de uitvinder van het emblematische blauwe lint dat doet denken aan een onderscheiding uit de tijd van de Franse monarchie. Sinds 1998 behoort de zaak toe aan de groep Lanson-BCC. De 'Cuvée des Princes', in 1858 gecreëerd door Joseph de Venoge als eerbetoon aan de prinsen van Oranje, rijpte drie jaar in de kelders van het huis. De cuvées worden in een speciale fles gebotteld in de vorm van een karaf. 

Wijnomschrijving Zoals de naam al aangeeft, is deze cuvée alleen gemaakt van blauwe druiven, een 100% Pinot Noir. Ze zijn alleen afkomstig van 'Premiers Cru' en 'Grand Cru' wijngaarden van de 'montagne de Reims' en bepaalde percelen in de gemeente Riceys.

Smaaksensatie Een vineuze Champagne met een zeer rijk aroma, zonder aan frisheid in te boeten. Aroma's van vers rood fruit en cassis maken dit een zeer aantrekkelijke Champagne. Schenken op 6 à 7 graden. 

Druivenras 100% Pinot Noir

'The Wine Advocate' Robert PARKER (93/100): "Deze Princes Brut Blanc de Noirs, 100% Pinot Noir, is uitsluitend afkomstig van het jaar 2012 (80% van Verzenay en 20% van Les Riceys). De degorgering vond plaats in juli 2017 met een dosering van zes gram per liter. De wijn opent met een intens, fijn bouquet van rood fruit en vluchtige impressies van dennennaalden en jeneverbessen. In de mond vol en rond, fris en delicaat. Een stevige champagne met veel finesse, soepel, slank, elegant en heerlijk aromatisch met in het eindstuk verleidelijke tonen van kers en zwarte aalbes. Kortom, een prachtwijn!"

0 sterren op basis van 0 beoordelingen