D'Arenberg The Stump Jump White

Artikelnummer: 100794
Beschikbaarheid: In backorder

d’Arenberg heeft een lange historie. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne in Australië 78 hectare Milton wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben.Voor de Stump Jump wijnen wordt de rode band op het etiket niet gebruikt, maar het etiket is even eigenzinnig en herkenbaar als dat van de andere wijnen.

In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen. d’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen voor zowel het bedrijf als haar wijnen. In 2008 won d’Arenberg nog de “Wine Company of the Year” award. Het bedrijf werkt al jarenlang biologisch en de certificering is ophanden. 

Wijnweetje De naam Stump Jump is afkomstig van uitvinding van de Stump-Jump-ploeg in Australië eind van de 19e eeuw. Deze maakte het mogelijk een terrein vol met obstakels, zoals wortels, makkelijk te ploegen. Een uitvinding die wereldwijd is over genomen.

Wijnomschrijving Een pure wijn waarin je de unieke bijdrage van de 4 druivenrassen bijna letterlijk in deze blend kunt proeven! De wijn is levendig en combineert op een elegante manier verfrissing en een warme fruitigheid. Way of Wine is gek op deze eigenzinnige combinatie van zijn eigenzinnige wijnmaker! Kortom, een heel plezierige wijn om te drinken! 

Smaaksensatie Way of Wine proeft in deze levendige en frisse wijn de citruskenmerken van de Riesling met zijn typische verfijnde zuren. De Sauvignon Blanc proef je in de achtergrond met een hint groene tonen. De Roussanne en de Marsanne geven deze wijn volle smaak met tonen van rijp fruit, honing en amandel.  

Druivenrassen Riesling, Sauvignon Blanc, Marsanne en Roussanne

Wijnspijs Way of Wine serveert deze wijn graag als aperitief, maar heeft deze wijn bijvoorbeeld ook geadviseerd bij een salade met venkel en Sint Jacobsschelpen en als wijnarrangement bij een Oosterse curry met vis.  

Serveertemperatuur Ca. 10 C.


 

Prijzen Wine&Spirits magazine oktober 2015 - 88pts, Best Buy (2014)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen