D'Arenberg The Laughing Magpie Shiraz Viognier

Artikelnummer: 100790
Beschikbaarheid: In backorder
 

Over de wijn:

D’Arenberg heeft een lange historie. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare Milton wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben. In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen. d’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen voor zowel het bedrijf als haar wijnen. In 2008 won d’Arenberg nog de “Wine Company of the Year” award. D’Arenberg is nu in conversie richting de Biologische wijnbouw!

Druivenrassen: Een combinatie tussen 85% Shiraz en 15% Viognier een gedeelte van de shiraz die gebruikt word is van gedegradeerde Dead Arm

Smaak impressie: In de neus zwart en rood fruit. met aardse tonen, kruiden en wat venkel. door de Viogner maakt deze wijn nog complexer met bloemen, gember en hinten van Abrikoos. maar allemaal Hemels in balans. Diep en rijk van Smaak. Lang en fijn van structuur met een zuur lijntje die de wijn wat strakker maakt.

Wine Enthusiast Magazine April 2016 - 90 pts (2010)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen