d'Arenberg "The Hermit Crab"

Artikelnummer: 100031
Beschikbaarheid: In backorder

Hermit Crab, d'Arenberg D’Arenberg heeft een lange historie. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare Milton wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben. In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen. d’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen voor zowel het bedrijf als haar wijnen. In 2008 won d’Arenberg nog de “Wine Company of the Year” award. D’Arenebrg is nu in conversie richting de Biologische wijnbouw!  

Wijnomschrijving: Deze blend van de twee "Grote Witte Hopen" is familie van de meest traditionele rode wijn van d'Arenberg, de d'Arry's Original Shiraz/Grenache. De Marsanne druif heeft zijn oorsprong in de noordelijke regio van het Rhônedal in Frankrijk. Hier krijgt deze wijn veel respect, vanwege zijn stevige en aromatische karakter. Deze druif wordt met name aangeplant in de omgeving van de Hermitageberg, bekend van de luxe Hermitage wijnen. Ook de Viognier komt van oorsprong uit deze Franse streek. Osborne was de eerste Australiër die deze blend aandurfde en met succes!!!

 
Druivenras(sen): Marsanne & Viogner 
 
Way of wine tip: Deze wijn is lekker bij stevige visgerechten, gevogelte en zelfs bij kalfsgerechten. Serveer deze wijn niet te koud (8-12 graden). 
 
Rewards: Perswijn maart/april 2015 **** (2012) Wine Spectator April 2015: 89 pts (2012)

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen