Colombelle Sélection Gascogne blanc

Artikelnummer: 120128
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over deze wijn: Vanaf de start van Way of Wine waren we op zoek naar een betaalbare witte wijn uit Frankrijk die geen smaak had van “stoffige oude gordijnen". Gelukkig is er een kleine revolutie gaande op het gebied van betaalbare frisse witte wijnen uit Frankrijk. Deze weg is een kleine 15 jaar geleden ingeslagen. Tot dat moment was Frankrijk voornamelijk een land van rode wijn. De geproefde wijnen van Producteurs Plaimont waren een openbaring. Schoon, fris en stuift het glas uit. Niet enkel met gisting aroma's maar met tonen van grapefruit en groene appels.

De basis van deze wijnen waren nederige druiven die rijkelijk groeiden in de Gascogne; Ugni Blanc en nog belangrijker, Colombard. Deze druiven werden geteeld voor de productie van zowel goedkope Brandy of Armagnac.

Wijnomschrijving: Moderne witte wijn vinificatie met inweking van de druivenschillen op lage temperatuur voor optimale smaak- en geur extractie. Daarna volgt pneumatische persing en vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting in RVS cuves.

Smaakomschrijving: Colombelle Sélection Blanc is een mooie lichte dorstlesser van de druiven colombard, ugni blanc en listan. Allemaal druiven afkomstig uit de Gascogne, dit is een streek om in de gaten te houden. Prima wijnen en goed betaalbaar. Wanneer je een witte huiswijn zoekt, is de kans van slagen met deze Colombelle in elk geval groot. 

Druivenras(sen): Colombard

0 sterren op basis van 0 beoordelingen