Cht. Garamache Provence rose

Artikelnummer: 120393
Beschikbaarheid: In backorder

Way of wine over Garamache:

Sinds de 18e eeuw ligt het landgoed van Château Garamache in het hart van de vallei van de Sauvebonne, een bijzonder vruchtbaar en beschermd gebied in de gemeente Hyères-les-Palmiers. Het is een van de belangrijkste landgoederen van de Terres de Ravel, wat profiteert van een uitzonderlijke zon en bodem.

Château Garamache is het tweede grootste eigendom van de "Vignobles Ravel", met een oppervlakte van 60 hectaren, gelegen in de gemeente Hyères les Palmiers, op 10 km van de Middellandse Zee.
Het prachtige Provençaalse "domaine" dat in de XVIII eeuw werd gebouwd door een reder uit Marseille, is in feite een oude "Magnanerie" (gebouw voor de sericultuur, het kweken van zijdewormen). Dit oude productiegebouw is nu een prachtige ontvangstruimte, in een bosrijk park dat aan het einde van een opmerkelijke laan met platanen staat.

Ernaast staat een enorm gebouw: La Magnanerie. Hier kweekten de Magnans vroeger zijderupsen. La Magnanerie is sinds 1999 omgebouwd tot een ontvangstruimte en wordt nu uitgebaat door Cécile en Virginie Ravel, die er tal van privé- en professionele wijnevenementen organiseren.

Frédéric Ravel
De huidige eigenaar en wijnmaker Frédéric Ravel heeft zijn hele jeugd samen met z’n grootvader in de wijngaarden en kelder gewerkt. Na zijn studie en stages in het buitenland is hij in 2005 teruggekeerd naar zijn roots. Hij is meteen voortvarend te werk gegaan. De basis was er, want ze hebben werkelijk fantastische wijngaarden in bezit. Geen monocultuur, maar een zeer divers landschap. Hij is met name gaan inzetten op een meer duurzame manier van werken in de wijngaarden en aan het verfijnen van de vinificatie om de kwaliteit van de wijnen te optimaliseren. Belangrijke speerpunten: lage opbrengsten, geen irrigatie en oogsten op het punt van perfecte rijpheid. Ik heb hem een aantal jaren geleden bezocht en was erg onder de indruk. Sindsdien ben ik een groot fan van zijn wijnen.

Wijnomschrijving: Het terroir van het domein is werkelijk fantastisch, met een zuidelijke ligging. Hier vinden we de traditionele Provençaalse druivensoorten, waar Grenache zich vermengt met Cinsault, Tibouren en Syrah.

Smaakomschrijving: Heldere kleur van roze grapefruit. Aromatisch, licht mineraal, frank en fruitig. De wijn is levendig, heeft verfijnde zuren en een hint van citrus en kersen. Uiteraard heerlijk als apéritief of op het terras, maar ook breed inzetbaar bij de maaltijd. De Provence, Frankrijk, staat bekend om zijn mooie stranden, filmsterren en bovenal, (volgens ons), zijn fantastische rosé. De ideale wijn om mee te nemen naar een barbecue in het weekend, een vriendenuitje of misschien wel naar de lokale BYO fish and chips tent. Deze rosé is licht, zacht en elegant met sappige aardbeien en citroentonen. Deze rosé is ook zeer geschikt voor het maken van leuke zomerse spritzes of cocktails. Waarom niet de hele bende dit weekend bij elkaar roepen voor een frosé sessie? We kunnen geen reden bedenken waarom niet..

Druivenras(sen): Syrah, Grenache en Cinsault zijn terug te vinden in deze heerlijke rosé de Provence.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen