ChouChou Provence rosé

Artikelnummer: 120502
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over ChouChou: Genieten! Dat is het allerbelangrijkste in het leven. Met deze visie is ChouChou Rose Cotes de Provence ontwikkeld. Een rosé om bij te genieten tijdens een lange, zwoele zomeravond in de achtertuin. Een rosé om open te trekken met vrienden en in een spiraal van lachsalvo’s terecht te komen. Een rosé voor de liefhebber van eten, drinken en gezelligheid. Onmisbaar in de wijnkast van de echte vrijbuiters.

Vinificatie: Doordat de druiven op de beste plekken van de Provence groeien, zijn ze lekker vol en stevig van smaak. Dit komt vooral dankzij de invloed van de Middellandse Zee, die zorgt voor een fijn verkoeling aan de wijnranken. Met name de koelte in de nachten temt de hitte waar de druiven overdag aan blootgesteld worden. De kleur van de rosé, wordt veroorzaakt door de top-druiven op het domein van ChouChou Rosé. Tijdens de vergisting van de druiven worden de trossen slechts kort meevergist, waardoor de ChouChou Rosé haar lichte, aantrekkelijke kleur krijgt, die geheel correspondeert met de uitgesproken smaak van ChouChou Rose Cotes de Provence. 

Smaakimpressie: Een zeer goed gestructureerde rosé die iedere wijndrinker eenvoudig om haar vinger weet te draaien. Wij werden namelijk omver geblazen door de intense geur van rood fruit: wilde aardbeien, zachte frambozen en rijpe perziken dansen op je tong. Een toets van grapefruit geeft net dat beetje bite in de afdronk. Een enorm elegante en fruitige rosé die continu lijkt te flirten met jouw smaakpapillen. 

Druivenras(sen): Cinsault, Grenache Noir, Rolle, Syrah, Tibourenc

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen