Artikelnummer: | 120509 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Het indrukwekkende Château Soucherie ligt 25 kilometer ten zuidwesten van Angers. Het chateau ligt buiten het dorp Beaulieu sur Layon, prachtig gelegen tussen de wijngaarden. Op het domein wordt niet alleen wijn gemaakt, maar heeft men ook chambres d’hôtes, gîtes en ruimte om grote meetings te organiseren.
Château Soucherie bezit 28Ha wijngaard, waarop Chenin Blanc en Cabernet Franc is aangeplant waarvan Anjou Blanc, Rouge en Villages Rouge wordt gemaakt. Daarnaast heeft het domein nog wijngaarden in de cru van Coteaux du Layon (Quartz-de-Chaume) en in Savennières (Clos de Perrières). Sinds de talentvolle wijnmaker Thibaud Boudignon in 2007 werd aangesteld, hebben de wijnen een enorme kwaliteitssprong gemaakt. Hij is geen man van dikke wijnen maar van lage rendementen en wijnen die het terroir laten spreken. Dit leidt tot zeer pure wijnen met een grote mate van finesse, complexiteit en lengte, uitermate geschikt voor de klassieke Franse keuken!
Het klimaat in de Vallée du Layon is perfect geschikt voor de ontwikkeling van botrytus cinerea (edele rotting). De koele, vochtige nachten, de ochtenddauw en –mist, afgewisseld met warme, zonnige middagen zorgen voor een gecontroleerde groei van deze schimmels. Dit zorgt voor prachtige zoete wijnen met een uniek, complex karakter.
Smaakomschrijving: De druiven worden op verschillende momenten geoogst, waarbij alleen de perfect rijpe druiven worden geselecteerd. Na een zachte persing vindt een spontane vergisting plaats met behulp van de natuurlijke gisten, waarna de wijn nog 12 maanden verder rijpt in eikenhouten vaten. Het resultaat is een zachte, lichtzoete wijn met een mooie balans tussen rijpheid, suikers en frisse zuren. In de neus aroma’s van sappig citrusfruit en wat rijper fruit, zoals lychee. Aangenaam rond en lichtzoet van smaak met levendige zuren. De wijn is (goed gekoeld) dorstlessend en lekker als aperitief.
Druivenras(sen): Chenin Blanc
Wijnspijsadvies: Samen met mijn goede vriendin Claudia van Dongen proefden wij dit bij gebakken ganzenlever......Wat n geweldige combi! Door de botrytis is de wijn zo mooi zoet. Vanwege het zoete, complexe, romige van de wijn die bovendien de nodige zuurtjes meegeeft aan de zalvende, rijke, delicate vette lever, heerlijk!