Ch. Lion Beaulieu Blanc

Artikelnummer: 100613
Beschikbaarheid: In backorder

Château Lion Beaulieu - Bordeaux  De familie Despagne van Château Lion Beaulieu maakt al sinds lange tijd bijzonder mooie rode en witte wijnen in de Bordeaux. Het wijnhuis in het gebied Entre-deux-Mers, gelegen tussen de rivieren Dordogne en Garonne, in de Bordeaux behoort tot de absolute top als het gaat om witte Bordeaux-wijnen. Met de komst van wijnmaker Joël Elissalde in 1987 deed Despagne een meesterzet. Inmiddels is Joël onderdeel van de familie. De beroemde Engelse wijnschrijver Jancis Robinson bezocht ooit het bedrijf en vroeg naar de titel van Joël. Thibault Despagne introduceerde hem als manager, waarop Joël hem resoluut corrigeerde: ‘Vigneron, dat is mijn titel’. Voor de witte wijnen houdt  Joel het sap extra lang in contact met de druivenpulp. Hierdoor zijn de wijnen zeer geconcentreerd en aromatisch, maar bezitten tegelijkertijd een bijzondere verfijning en frisheid.

Wijnomschrijving:  De Lion Beaulieu Blanc is het schoolvoorbeeld van moderne witte wijn uit Bordeaux. Om een wijn te verkrijgen met meer aroma en meer diepte ontwikkelde Despagne een speciale techniek, waarbij de druivenpulp, schillen en pitjes langer in contact blijft met het sap. De concentratie en aromatische rijkdom van deze wijn is dan ook intens. De ware kracht van de wijn ligt echter in zijn verfijnde balans en opwekkende frisheid.

Smaakimpressie: Vol en fris tegelijk, met een lange, zachte afdronk.  

Wijn-spijs advies: Door zijn romige structuur zijn de culinaire toepassingsmogelijkheden legio bij alle soorten vis, schaal- en schelpdieren en wit vlees.

Druivenras(sen): Sauvignon Blanc & Semillion

0 sterren op basis van 0 beoordelingen