Castelnau Picpoul de Pinet

Artikelnummer: 120151
Beschikbaarheid: In backorder

Domaine de Castelnau ligt op 4 kilometer van de historische stad Pezenas, op een steenworp afstand van het Bassin van Thau. De historie van het domein is terug te voeren tot de 13de eeuw. In 1997 kocht Christophe Muret samen met zijn vrouw Beatrice het domein met 57 Hectare en breidde het in de loop van de jaren verder uit tot 100 hectare met als voornaamste druivenrassen Chardonnay, Viognier, Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon. Daarnaast valt 20% van het bezit onder de AOP Picpoul de Pinet.

Muret is een zeer getalenteerd wijnbouwer dat een compleet assortiment druiven weet te vinifiëren tot de essentie van hun respectievelijke cépages. Hij beschikt hiervoor over de meest geavanceerde en nieuwste technologieën en combineert die met de traditionele methodes. Er wordt zo duurzaam mogelijk gewerkt met respect voor de omgeving waarbij de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit niet uit het oog wordt verloren. 

De Languedoc Roussillon is een fascinerende regio waar de druivenstokken en de Mediterrane zee elkaar tegen komen. Het is tevens het grootste wijngebied van Frankrijk. De laatste 15 jaar heeft de regio een transformatie doorgemaakt door de komst van een nieuwe generatie wijnmakers, met de focus of kwaliteit en duurzaamheid.   

Wijnbeschrijving De Picpoul vormt een mooie uitzondering op de over het algemeen machtige witte wijnen uit de overige appellations van de Languedoc. Sinds een aantal jaren hebben Chirstophe en Beatrice een aantal hectare wijngaarden bij het Etang de Thau (niet ver van Pézenas vandaan). Ze maken een Picoul van hoog niveau die verfrist en breed van smaak is. De wijn is frisdroog met de kenmerkende tonen van citroen- en limoenschil en wat kruiden en wit fruit in de neus. De smaak is zuiver en best wel mondvullend, met mooie citruszuren, frisse groene appels en een klein beetje kruidigheid.

Smaaksensatie: Deze wijn is een pareltje tussen andere witte wijnen. De druif komt alleen voor in een klein stukje Zuid Frankrijk en is daardoor behoorlijk onbekend en dat is bijzonder jammer. Picpoul de Pinet is een druivenras dat fijne, ingetogen wijnen geeft. De wijn is frisdroog met de kenmerkende tonen van citroen- en limoenschil en wat kruiden en wit fruit in de neus. De smaak is zuiver en best wel mondvullend, met mooie citruszuren, frisse groene appels en een klein beetje kruidigheid. En hij is een gedroomde begeleider van schaal- en schelpdieren. Ook heerlijk in combinatie met asperges. Maar om zo te drinken is hij ook heerlijk!

Druivenras(sen): Picpoul de Pinet AOP

Wijnspijs Way of Wine ziet in deze wijn een mooie begeleider van schaal-en schelpdieren, zoals oesters, mosselen of garnalen. Maar door zijn ingetogen karakter vormt deze wijn samen met asperges ook een prachtige, verassende combinatie!

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen