Boekenhoutskloof Semillion

Artikelnummer: 100180
Beschikbaarheid: In backorder

Boekenhoutskloof Semillion

 Over de wijn:

Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.


Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. 

Smaak impressie: Bijzonder complexe wijn. Prachtig bleekgeel van kleur. In de geur een melange van versgeperste citroenen, sappige peren, oranjebloesem, zachte citroenpudding en kamperfoelie. De wijn is rijk, elegant, levendig en mineralig tegelijk. Het houtgebruik is evident: in de smaak wat vanille en amandelen. Dit alles eindigend in een lange, droge, notige afdronk met perzikbloesem en subtiel marsepein.

druivenras: Semillion


 Wijn - Spijs
: Een geweldige, karaktervolle witte eetwijn. Serveer iets bijzonders, iets wat rijk aan smaak is: bijvoorbeeld een kreeftsalade, gerechten met krab of een kruidige Marokkaanse kiptajine. Dit is geen wijn om even op het terras of bij de borrel te serveren.

De absolute topwijn van wijnmaker Marc Kent, rijk, levendig en mineralig.
 
 Way of  Wine info :* Deze wijn is zeer beperkt beschikbaar. Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven om kennis te maken met deze wijn bieden wij deze alleen aan via gerenommeerde restaurants.

International Wine Challenge, 2017 – Zilveren medaille (2015)
Wine Spectator, april/mei 2016 - 92 punten (2013)
0 sterren op basis van 0 beoordelingen