Bernhard Ott Gruner Veltliner Spiegel Magnum

Artikelnummer: 100857
Beschikbaarheid: In backorder

Bernhard Ott zegt van zichzelf: ‘Ich bin ein Veltliner’ en is een begrip in Oostenrijk: hij wordt zelfs Mister Veltliner genoemd. Dit heeft te maken met zijn niet onaanzienlijke gestalte maar veel meer nog met de kwaliteit van zijn grüner veltliners.


Het bedrijf ligt in Niederösterreich in de Wagram, bijna tegen Kamptal aan en werd opgericht in 1889. Vanuit het dorp Feuersbrunn, dat in de vlakte van het oude stroomgebied van de Donau ligt, loopt de ‘Kellergasse’ omhoog de wijngaarden in. De wijngaarden liggen daardoor allen dichtbij het domein, meestal in Wagram en een klein deel in Kamptal en liggen op een hoogte tussen de 200 en 350 meter.


De bodem bestaat vooral uit door de wind aangevoerde löss, variërend in diepte van 1 tot wel 20 meter en vaak vermengd met grind.

Bernhard staat sinds 1993 aan het roer: hij was toen 21 jaar oud en kreeg van zijn ouders het vertrouwen zelfstandig de wijnen te maken en die hebben daar geen spijt van gekregen! Zo werd Bernhard als eerste producent uit Wagram in de Falstaff uitgekozen tot ‘Winzer des Jahres’.
De wijnen zijn zeer zuiver en precies en de afgelopen 15 jaar steeds fijner en subtieler geworden. Sinds 2006 wordt er biologisch dynamisch gewerkt.

Smaak impressie: Deze bleek-gele wijn heeft een verfijnde, licht expressieve neus waarin een fijn aroma van citrus, groene kruiden en sappig geel fruit gecombineerd zijn. De smaak is elegant, maar breed. Deze Erste Lage wijn geeft door zijn hoge ligging en zuidelijke expositie in de smaak een mooi samenspel van relatief veel zuren en rijpe aroma's. De afdronk is lang, maar verfijnd als de wijn jong is.

Druif: Grüner Veltliner 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen