Bernhard Ott Gruner Veltliner Rosenberg Magnum

Artikelnummer: 100856
Beschikbaarheid: In backorder

 

 

Bernhard Ott zegt van zichzelf: ‘Ich bin ein Veltliner’ en is een begrip in Oostenrijk: hij wordt zelfs Mister Veltliner genoemd. Dit heeft te maken met zijn niet onaanzienlijke gestalte maar veel meer nog met de kwaliteit van zijn grüner veltliners.

Het bedrijf ligt in Niederösterreich in de Wagram, bijna tegen Kamptal aan en werd opgericht in 1889. Vanuit het dorp Feuersbrunn, dat in de vlakte van het oude stroomgebied van de Donau ligt, loopt de ‘Kellergasse’ omhoog de wijngaarden in. De wijngaarden liggen daardoor allen dichtbij het domein, meestal in Wagram en een klein deel in Kamptal en liggen op een hoogte tussen de 200 en 350 meter.

De bodem bestaat vooral uit door de wind aangevoerde löss, variërend in diepte van 1 tot wel 20 meter en vaak vermengd met grind.

Bernhard staat sinds 1993 aan het roer: hij was toen 21 jaar oud en  kreeg van zijn ouders het vertrouwen zelfstandig de wijnen te maken en die hebben daar geen spijt van gekregen! Zo werd Bernhard als eerste producent uit Wagram in de Falstaff uitgekozen tot ‘Winzer des Jahres’.
De wijnen zijn zeer zuiver en precies en de afgelopen 15 jaar steeds fijner en subtieler geworden. Sinds 2006 wordt er biologisch dynamisch gewerkt.

Smaak impressie: Deze wijn heeft een rijke gele kleur en een expressieve neus met een breed palet aan geuren. De neus doet denken aan zoet geurende bloesem, het parfum van rijpe perziken en een lichte hint van sinaasappelschil. De smaak is breed en rijk aan sappig fruit, dat ondersteund wordt door een fijne mineraliteit. De afdronk is zeer lang, waarin ook lichte tonen van witte peper naar boven komen.

Druivenras: Grüner Veltliner 

 Way of Wine Weetje: Deze Erste Lage wijn komt van de oudste wijngaard van Bernhard Ott en is de meest complexe van de drie.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen