Balestri Valda Soave Classico

Artikelnummer: 100863
Beschikbaarheid: In backorder

Dit is en Soave Zoals je Soave wil drinken!

Way of Wine over deze wijn: Al in de jaren dertig van de vorige eeuw werd Soave, samen met Chianti, beschouwd als de topregio in Italië. Na de raketachtige opmars in de jaren erna was de verleiding voor veel producenten echter té groot en zij ruilden kwaliteit in voor kwantiteit. Soave kreeg een slechte naam. Ook bij Balestri Valda richtte Guido Rizzotto zijn wijnkelder in de jaren negentig nog in op ‘volume’. De Rolls-Royce onder de bottelmachines die wij daar zagen in de kelder, zijn een mooi aandenken aan deze tijd. Gelukkig zette Guido samen met zijn dochter Laura de stap terug naar kwaliteit en geldt Balestri Valda als een van de beste en meest ambitieuze producenten van de regio. Het bedrijf maakt échte Soave, van vulkanische bodems uit het Classico-gebied. 

Smaak impressie: Deze Soave Classico van Balestri Valda heeft een strogele kleur en uitgesproken aroma’s van citrus en rijp steen fruit . In de afdronk een licht amandelbittertje.

 Wijn- spijs: Wat een heerlijk glas wijn! We drinken deze wijn bij lichte vis gerechten als zacht gegaarde kabeljauw met asperge of bij zachte schapenkaas. maar natuurlijk ook heerlijk als aperitief.

 

Decanter mei 2017 over de Soave Classico (93 punten): "Balestri Valda Soave Classico is among the 18 best Soave according to Decanter and the highest rated regular (that is not riserva, single-vineyard, superiore) with 93 points."

0 sterren op basis van 0 beoordelingen