Allegrini Soave Oasi

Artikelnummer: 120546
Beschikbaarheid: Op voorraad

Way of Wine over Allegrini: Het was voor het eerst in 2017 dat wij Allegrini voor de eerste keer bezochten. Het familiebedrijf van Allegrini, dat hedendaags onder leiding staat van Marilisa en Franco Allegrini, is gevestigd in Fumane di Valpolicella. En geloof me: dit is écht een prachtige omgeving.... Het bedrijf is opgericht in de 16e eeuw. Het domein is thans 70 ha groot en is gelegen rondom de plaatsen Fumane, Sant’Ambrogio en San Pietro in Cariano in de heuvels van het Valpolicella gebied. Je vindt dit  gebied in de heuvels tussen Verona en het Gardameer. De grond is behoorlijk kalkrijk, als gevolg van de geologische omstandigheden tijdens de Cretaceous tijd. De eerste wijnen werden in dit gebied gemaakt ten tijde van de Etrusken tussen de 7e en de 5e eeuw voor Christus.  Op het fundament dat vader Allegrini bouwde, hebben Marilisa en Franco Allegrini een wijn van wereldklasse gemaakt. De elegantie die de wijnen vandaag hebben, is het werk van de veel te vroeg gestorven oudste broer Walter. Hij was de man in de wijngaard, de man achter de schermen die het platform goot waarop broer Franco en zus Marilisa zich nu nog kunnen uitleven. Zij doen hun broer alle eer aan die hij verdient, want de finesse die Walter in de wijngaard bij zijn wijnstokken wist te creëren, wordt volledig gerespecteerd tot in de fles.

Wijnbeschrijving: Na de handmatige oogst worden de druiven zacht geperst, gevolgd door een schilweking van 18 uur. De wijn vergist en rijpt op roestvrijstaal om zo de pure, fruitige aroma’s zoveel mogelijk te behouden. De Garganega geeft de wijn zijn structuur met rijp vers fruit en levendige, spannende zuren. De Chardonnay vult de wijn op een mooie manier aan met elegantie en verfijning. Zacht en delicaat met aroma’s van wilde bloesem, jasmijn, grapefruit en citrus, en een mooie balans tussen fruit, frisheid en mineraliteit.

Smaakomschrijving: Zacht, delicaat wit met de voor Allegrini kenmerkende elegantie.

Druivenras(sen): De wijn wordt gemaakt van 80% lokale Garganega en 20% Chardonnay die groeien op een kalkrijke, vulkanische bodem in het hart van de Soave.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen