Abbazia di Novacella Gaudium Kerner

Artikelnummer: 100317
Beschikbaarheid: In backorder

In de twaalfde eeuw ontstond in Noord-Italië de orde der Augustijnen. Deze samensmelting van verschillende congregaties van heremieten (kluizenaars) leefde volgens de regel van Augustinus. Een heilige die het ideale kloosterleven beschreef. De Augustijnen behoren tot de bedelorde en stellen zich ten dienst van de armen en verrichten pastorale werken. Ze worden daarom vaak uitgezonden voor armenzorg en geloofsonderricht. Ook staan ze bekend om onderzoek naar en conserveren van literatuur en cultureel erfgoed, zoals het verzamelen en vastleggen van muziek en instrumenten. Zuivere wijnen uit het klooster Het klooster Abbazia di Novacella in het gebied Alto Adige bestaat al sinds 1142 en doet nog steeds dienst. De Augustijnse monniken maken hier al eeuwenlang wijn en dat doen ze zeer verdienstelijk. De wijnen blinken uit in zuiverheid. Om niet te worden afgeleid van hun kerntaken hebben de weinige monniken die nog in het klooster verblijven een aantal mensen in dienst. Zo is de prachtige bibliotheek opengesteld voor publiek en rondleidingen. Ook is de wijnmaker van buitenaf betrokken. Celestino Lucin krijgt van de monniken alle vrijheid, zolang hij maar volgens de regels miswijn blijft maken. Romantisch en zeker niet onverdienstelijk Erg romantisch natuurlijk een echte kloosterwijn. De monniken van Abbazia di Novacella zijn echter niet geheel in de tijd achtergebleven. Een moderne kelder waar RVS blinkt én een goede wijnmaker die de zuiverheid van dit noordelijke gebied tot expressie brengt. Dat doet Celestino blijkbaar zo goed dat hij in de Gambero Rosso van 2009 tot beste wijnmaker van Italië is uitgeroepen…


Smaakimpressie: Bleekgeel met groene zweem. In de neus veel fruit als appel, perzik en wat mango. In de mond krachtig, mooi rijp en zeer sappig met prachtige zuren en een goede afdronk.


Wijn-Spijs advies: past goed bij lichte voorgerechten als vis- of groenteterrine, zomerse salades, vis, gevogelte en kalfsvlees, asperges en milde kazen.  

Way of Wine Weetje: 

Kerner is een witte druivensoort. Het is een kruising van de rode Trollinger- en witte Riesling-druif. In 1929 door de onderzoeker August Herold gekruist. Destijds werd deze druif weißen Herold genoemd. Later is de druif genoemd naar de Duitse dichter Justinus Kerner.


Overige info en rewards: Wine & Spirits Magazine Augustus 2015 - Year's best Alto Adige, 90 pts (2014) http://www.kloster-neustift.it/en

0 sterren op basis van 0 beoordelingen