3 Passo rosso

Artikelnummer: 120266
Beschikbaarheid: In backorder

Wijnomschrijving: De naam 3 Passo verwijst naar de 3-stappen-benadering van de wijnmaker. De druiven worden overrijp geplukt, worden vervolgens meermaals met andere most en versgeperst sap vermengt en ten slotte wordt de wijn verfijnd door rijping op eiken vaten. De gedroogde druiven worden verschillende malen overgepompt met andere most om zo een grote smaakextractie te creëren. Het overpompen van de wijn gaat in koude stalen tanks, waardoor de wijn extra veel smaak en aroma uit de schillen en de pitten opneemt.

Smaakimpressie: Deze 3 Passo Rosso is een volle, zwoele en rijke biologische wijn met veel fruitige en concentratie. Alleen de uitmonstering van de chique fles mag er al zijn! Kan de smaak de hoge verwachting wel waarmaken? Nou en of! Geuren van rijp gedroogd fruit en mokka. In de smaak komt het gedroogde fruit en de concentratie terug; een typische Zuid-Italiaanse stijl.

Druivenras(sen): Primitivo, Negroamaro en Sangiovese

Wijnspijs suggesties: Het is een wijn die zich prima solo (dus zonder spijzen) laat drinken. Maar combineert ook prachtig met kazen (Pecorino!), prosciutto, Pancetta, truffel. Tip als maaltijdbegeleider: bij konijn! Ook natuurlijk bij steviger Italiaanse gerechten

0 sterren op basis van 0 beoordelingen