Les Bertholets Reserve Vermentino

Artikelnummer: 100618
Beschikbaarheid: Nabestelling

Les Bertholets Vermentino

Roussillon-Languedoc in het uiterste zuiden is één van de meest spannende wijnregio’s van Frankrijk. De laatste twintig jaar is er hard gewerkt aan een explosieve kwaliteitsgroei, die nog steeds niet zijn top heeft bereikt. Tal van zeer kundige, vooral jonge wijnmakers, richten hun activiteit dan ook op deze regio om deel uit te maken van de bruisende ontwikkeling die hier in de wijn plaatsvindt. In Ouveillan, gelegen 12 kilometer van Narbonne, is in 1936 de Ouveillan Cellar gesticht. Dit gebied staat bekend om zijn uitstekend terroir, dat strekt over meer dan 2500 hectare. Vignerons Narbonnais is een wijncoöperatie die nu bestaat uit 330 leden. Met de grootst mogelijke zorg worden de wijngaarden bewerkt om de druiven naar een optimale rijpheid te begeleiden.

De druiven komen uit wijngaarden gelegen in het zuidwesten van Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën gemengd met druiven uit mediterrane kustgebieden.

Smaakimpressie: De Vermentino is van oorsprong een Italiaanse druif, maar komt tegenwoordig ook voor in de Languedoc. Vermenging is een druif  die meestal frisse witte wijn geeft met een geur van limoen en noten en levendige zuren.

Druivenras(sen): 100% Vermentino

Wijnspijs suggesties

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen