Heim Impérial Pinot Gris

Artikelnummer: 100373
Beschikbaarheid: Nabestelling

Heim Impérial Pinot Gris Bestheim is de overkoepelende naam voor twee in 2000 gefuseerde coöperaties in naburige dorpen, te weten die van Bennwihr en Westhalten samen met het handelshuis Heim. Allen gelegen in het departement Haut-Rhin, vlakbij Colmar, in het hart van de Elzas. Bestheim is qua omvang van het geproduceerde volume de nummer 3 van de Elzas en qua export de nummer 2. Geheel in lijn met wat in de streek gebruikelijk is, produceren de aangesloten caves een uitgebreid gamma cépagewijnen - d.w.z. wijnen gemaakt van één enkel druivenras - waarin alle klassieke druivenvariëteiten zijn vertegenwoordigd. 

Smaakimpressie: Deze wijn is bleekgeel van kleur. Met in de neus aroma's van rook van gegrilde gerechten. Ook zijn er tonen van gedroogd fruit, zoals abrikozen, te herkennen. De smaak is vol en zijdezacht met heerlijke zuren die met name in de afdronk tot zijn recht komen.   

Druivenras(sen): Pinot Gris   

Wijn-spijs advies: Heerlijk bij scharrel kip gerechten, eendenlever, pikante Aziatische gerechten en eendenborst. Maar we hebben hem laatst ook geproefd met Heilbot met groene kruidenkorst en een saus van lavas en artishok.... Fantastisch!!  

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen