Weingut Tinhof ‘Eisenstadt’ – Sankt Laurent

Artikelnummer: 100616
Beschikbaarheid: In backorder

Over de wijn:

De regio Burgenland (zuid-oost Oostenrijk) heeft totaal 15.000 hectare wijngaarden en is het op twee na grootst wijnbouwgebied in Oostenrijk en een van de oudste van Europa.

Het familiebedrijf Weingut Tinhof heeft een geschiedenis van 11 generaties. Voordat Erwin Tinhof bij Weingut Tinhof aan de slag ging studeerde hij eerst aan de Universiteit van Landbouwwetenschappen in Wenen en aan de Universiteit van Montpellier.

Daarna heeft hij jarenlang ervaring opgedaan in de meest prestigieuze wijngaarden van zuid Frankrijk. Landbouw zonder herbiciden, pesticiden en kunstmest is voor Erwin Tinhof altijd vanzelfsprekend geweest en de stap voor biologische certificering was in 2012 een feit. Erwin is compromisloos in zijn normen van kwaliteit, nauwgezet in de wijngaarden en een purist in de kelder. Het resultaat is elegante, gastronomische, minerale en fruitige wijnen in zeer kleine oplage.

 

Smaakimpressie: Donkere bessen en sandelhout. Robuuste textuur en  verfijnde tannines, maar met de juiste dikte en voldoende kruidigheid. Hinten van donkere chocolade en Licht pittig in de mond.

De wijn heeft 11 maanden in grote houten vaten.

Druivenrassen: 100% Sankt Laurent

wijn/spijs: Mediterrane voorgerechten, gevogelte (eend, fazant, patrijs), lichte vlees- en visgerechten

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen