Vieille Lune Blanc

Artikelnummer: 100576
Beschikbaarheid: In backorder

Over de wijn: de wijnmaker stelt de Vieille Lune samen uit de beste cuvees die beschikbaar zijn om zo een goede smaakverhouding te vinden en deze wijn een eigen signatuur te geven. Rode draad van de Vieille Lune is het gebruik van het Zuid-Franse druivenras Grenache. Zowel de witte Grenache Blanc als de blauwe Grenache Noir worden hier al sinds oudsher verbouwd. Beide rassen geven hun wijn een typisch kruidig accent. Way of Wine is Fan van de wijnen in deze serie door hun frisse, sappige souplesse.

Wijnomschrijving: WOW De geur is direct verleidelijk: zacht wit en geel fruit, zoals peer en banaan, is duidelijk herkenbaar. In de soepele smaak komt dit ook terug, samen met een prettige frisheid en een licht kruidig accent in de afdronk

Druivenras(sen): Chardonnay en Grenache Blanc

Wijn-spijs:  heerlijk als aperitief! Maar ook bij Salade geitenkaas met honing of bij vis met gepofte groenten.

Way of Wine wijn weetje: Het huis Badet Clement heeft haar wortels in de eerbiedwaardige Bourgogne. Met hun jongste generatie getalenteerde en hoogopgeleide wijnmakers combineert dit huis Bourgondische tradities met nieuwste inzichten van het moderne wijn maken. In de wijngaarden van de Zuid-Franse Languedoc brengen zij  het beste van twee werelden Samen. De Vieille Lune-serie is hiervan een mooi resultaat: lekker toegankelijke wijn met pit en karakter.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen