Veuve Clicquot Brut

Artikelnummer: 100101
Beschikbaarheid: In backorder

Way of wine over Veuve Clicquot Ponsardin is na Moët & Chandon het op een na grootste champagnehuis. Het huis is groot geworden door Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin, de weduwe van oprichter Philippe Clicquot. Nadat Philippe Clicquot op jonge leeftijd overleed, ging zij zich volledig met hart en ziel wijden aan de champagne. Als eerbetoon aan haar produceerde Veuve Clicquot een champagne die haar naam draagt, de Veuve Clicquot La Grande Dame. Tegenwoordig is het champagnehuis Veuve Cliquot eigendom van de holding LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). Deze holding bezit ook de champagnehuizen Moët & Chandon, Krug en Ruinart.

De champagne van Veuve Clicquot, met het bekende Yellow label, staat bekend om zijn elegantie en constante hoge kwaliteit. Veuve Clicquot komt regelmatig op de markt met de klassieker Veuve Clicquot Brut in opvallende verpakkingen, zoals de Veuve Clicquot Trunk en de Veuve Clicquot Arrow (Magnetic) uit de ‘Clicquot journey’ collection. Deze special editions van Veuve Clicquot zijn zeer populair bij de liefhebbers en worden uitgebracht in Limited Editions. Veuve Clicquot was in 1877 al zeer vooruitstrevend toen zij met het Yellow Label op de markt kwam, in die tijd was de felle gele kleur erg opvallend en ongebruikelijk voor champagne. Met hun vooruitstrevende stijl zetten zij de trend in champagneland en is het merk populair bij een breed publiek van champagneliefhebbers van alle leeftijden.

De bekendste champagne van het huis is de Veuve Clicquot Brut. Een verfijnde, krachtige champagne met een perfecte balans. Voor deze champagne worden druiven van ruim 50 verschillende crus gebruikt.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen