Artikelnummer: | 100191 |
Beschikbaarheid: | In backorder |
Wijnhuis Noordoostelijk van Verona verwerken de vier broers Castagnedi sinds 1989 diverse druiven afkomstig van hun 48 hectare bestrijkende landgoed tot prachtige wijnen. Hier vormen de zeer kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei op een hoogte variërend van 120 tot 320 meter boven de zeespiegel de bodem voor stokken van rode corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon; garganega en chardonnay voor witte wijnen. Aanvankelijk verkocht de familie de oogst aan de plaatselijke coöperatie, maar door te investeren in de nieuwste technieken geloofden de Castagnedi's in de kwaliteit van hun wijnen en stapten zij over naar eigen domein gebottelde wijnen. Dit was niet onverdienstelijk en de wijnen scoorden meteen hoge punten bij zowel nationale als internationale wijncritici.
Wijnbeschrijving De naam Scaia is een verwijzing naar de bodem. De grond waar de druiven groeien bestaat hier namelijk uit witte, krijtachtige kalk en bevat veel snippers. Deze snippers worden in de regio scaia genoemd. Na een koude schilinweking, wordt het sap dat afloopt op lage temperatuur vergist in roestvrijstalen tanks. Ook de rijping vindt hierin plaats. Eens per week worden de gistcellen omgeroerd.
Wijnspijs Serveer deze fruitige kersenrode rosé bij een heerlijke frisse salade. Deze rosé doet het ook heel goed bij pasta's en risotto’s. En wat dacht je van een geroosterd kippetje!