Tenuta Sant' Antonio "Scaia Rossa"

Artikelnummer: 100140
Beschikbaarheid: In backorder

Wijnhuis Noordoostelijk van Verona verwerken de vier broers Castagnedi sinds 1989 diverse druiven afkomstig van hun 48 hectare bestrijkende landgoed tot prachtige wijnen. Hier vormen de zeer kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei op een hoogte variërend van 120 tot 320 meter boven de zeespiegel de bodem voor stokken van rode corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon; garganega en chardonnay voor witte wijnen. Aanvankelijk verkocht de familie de oogst aan de plaatselijke coöperatie, maar door te investeren in de nieuwste technieken geloofden de Castagnedi's in de kwaliteit van hun wijnen en stapten zij, gelukkig voor Way of Wine, over naar eigen domein gebottelde wijnen. 

Wijnomschrijving Deze wijn wordt gemaakt van uitsluitend corvinadruiven van drie tot tien jaar oude stokken op de vruchtbare kalk – en vulkanische heuvels rond Colognola ai Colli in de provincie Verona. De zeer voorzichtig geplukte trossen worden ontsteelt, de druiven even ingeweekt en vervolgens heel voorzichtig geperst. Het prachtige sap bevat daardoor al mooiste fruitzuren en weinig bitters als de vergisting plaatsvindt. De aansluitende melkzure fermentatie voorziet de uiteindelijke wijn van zijn zijdezachte en romige structuur.

Smaaksensatie De mooi robijn, roodpaars gekleurde wijn heeft in de neus florale aroma’s van rode rozen en violet naast sporen van rode en zwarte bessen, pruimen, bramen en framboos. In de mond is Scaia Rossa zachtromig met een uitgebalanceerde sappige frisheid en de juiste hoeveelheid tannines. Dit maakt hem voor Way of Wine ideaal om deze wijn als open wijn op de kaart te zetten. Iets duurder dan de huiswijn, maar met veel fans onder de rode wijnliefhebbers.  

Druivensoort Corvina

Wijnspijs Subliem als rood aperitief dan wel als aangename begeleider van voorgerechten, pasta’s, risotto, gegrild vlees, gedroogde worst en kaas uit de bergen. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen