Solo Rosado

Artikelnummer: 100141
Beschikbaarheid: In backorder

De eerste aanblik van deze zachtroze wijn maakt de herkomst van zijn naam direct al duidelijk. Centifolia herrinnert aan de antieke rozensoort die met haar bleekroze bloemen ooit muren en hagen van Aragonia in een prachtig geurend kleed hulde.

Net als voor hun rode wijnen, gebruiken de wijnmakers van Bodegas Aragonesas voor deze elegante rosado alleen de vruchten van zeer oude Garnachastokken.

Smaakimpressie: Deze Way of Wine huiswijn topper is een heerlijke zomerse rosé-wijn van 100% Garnacha van de appellatie Campo de Borja in Aragon. Aanstekelijke neus van dropjes en rode bessen. In de mond verrassend fris met een smakelijke mondvulling. Aangenaam fris van structuur, lichtvoetig en uiterst elegant is deze rosado een voorbode van een zonnige lente. 

Druivenras: Garnacha

Wijn-spijs: Ideaal bij meloen, aperitiefhapjes of lichtere bereidingen. Kan ook perfect alleen aan het glas! 

Way of Wine tip: serveren op 8-12°C.

streek: Campo de Borja
In de noordelijke regio Aragón ligt het kleine wijnbouwgebied Campo de Borja, welke sinds 1980 in het bezit is van de d.o.-status. Het gebied is gelegen in het uiterste westen van de regio, nabij Zaragoza. Halverwege de twaalfde eeuw zijn de Citeriënzer Monniken gestart met het cultiveren van druiven voor wijn. Garnacha is het belangrijkste druivenras in de streek. De ligging van het gebied is op een hoogte van 350 tot 750 meter. Doordat het aan de voet van een gebergte ligt is het klimaat ideaal voor wijnbouw, De winters zijn koud met Atlantische invloeden, de zomers daarentegen warm, onder invloed van de Middellandse Zee. 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen