Serralunga Barolo

Artikelnummer: 100177
Beschikbaarheid: In backorder

Over de wijn:

De wijngaard ligt nabij Serraluga, aangeplant deels in de jaren tachtig van de vorige eeuw en deels begin 2000. In de wijngaard wordt volledig handmatig gewerkt. De handmatige oogst van de druiven vindt plaats in oktober. In de wijngaard wordt volledig biologisch gewerkt.

Na een zorgvuldige selectie van de beste druiven worden zij zacht geperst. De eerste gisting geschiedt, voor een periode van 25 dagen, in betonnen tanks, waarbij de most wordt dagelijks meerdere malen rondgepompt.

De verdere rijping van de wijn geschiedt in grote Frans eiken vaten voor een periode van 30 maanden. Hierna wordt de wijn ongefilterd gebotteld. Op de fles blijft de wijn nog enkele maanden in de kelders van het domein om verder te rijpen.

 

Smaak impressie: Diep robijnrode wijn met levendige granaatachtige glinsteringen. In de neus ontwikkelt het boeket zich langzaam, de geuren die vrijkomen zijn veel rood fruit, kersen, jam, bosgeuren. In de mond is de wijn vol, krachtig, veel rood rijp fruit, mooie complexiteit met zachte tannines in de lange afdronk.

druivenras: Nebbiolo

Wijn spijs:  Lamsvlees natuurlijk! Een gestoofde Lamsbout of een lamsrack van de BBQ of grill gaan hand in hand met deze prachtige Barolo.

Way of Wine TIP: Leg deze Barolo rustig een tijdje in de wijn kelder. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen