Misty Cove Signature Sauvignon Blanc

Artikelnummer: 100667
Beschikbaarheid: Nabestelling

Wijngoed "Misty Cove" is het levenswerk van Andrew Bailey. De naam van dit wijnhuis verwijst naar het groene kustgebied in het noorden van Marlborough, de wijnregio van dit domein. Deze prachtige wijnstreek op het zuidereiland kenmerkt zich door honderden baaien die in de ochtend bedekt worden onder een dikke laag mist, maar in de namiddag baden in de volle zon. Een gedroomde plek voor wijnmakers dus. De regio staat bekend om zijn geweldige intense en expressieve sauvignon blancs. Geen verrassing dat dit één van de specialiteiten is van Andrew en hij trekt dan ook alle registers open voor een topkwaliteit met een unieke eigen smaak.

Jeroen van Way of Wine is meerdere keren met Andrew en zijn rechterhand Jarrod door Nederland getrokken om hun voor te stellen aan onze klanten.

Wijnbeschrijving: Een schoonheid van een Sauvignon Blanc uit Marlborough Nieuw Zeeland. De kleur is fonkelend en licht. De geur expressief met limoenschil, citroensap, verse kruiden, maar ook exotisch fruit als ananas en passievruchten. Voor een Sauvignon is hij best krachtig en geconcentreerd. Onderscheidend. Door de fijne, zachte zuren is er een optimale balans. De lengte is eindeloos.

Druivenras: 100% Sauvignon Blanc

Wijn-spijs:  Sauvignon is echt zo’n terras- en borrelwijn. Echter, deze Signature van Misty Cove heeft behoorlijk wat power en is dus ook verrukkelijk bij allerlei gerechten:

Overige info:

De ‘Signature range’ van Misty Cove wordt niet elk jaar geproduceerd. Uitsluitend in de beste jaren: waarin de omstandigheden voor de druiven optimaal zijn geweest. Alleen de beste kwaliteit!

Wine Orbit, september 2017 - 94 punten (2017)
"Powerful and concentrated, and delivers loads of tasty fruit flavours."
Wine Spectator, maart 2018 - 88 punten (2017)
Wine Orbit, december 2016 - 91 punten (2016)

 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen