Misty Cove "Signature Pinot Noir"

Artikelnummer: 100370
Beschikbaarheid: Nabestelling

Wijngoed "Misty Cove" is het levenswerk van Andrew Bailey. De naam van dit wijnhuis verwijst naar het groene kustgebied in het noorden van Marlborough, de wijnregio waar dit domein gelegen is. Dit gebied op het zuidereiland kenmerkt zich door honderden baaien die in de ochtend bedekt worden onder een dikke laag mist, maar in de namiddag baden in de volle zon. Een gedroomde plek voor wijnbouw dus. De regio staat gekend voor zijn geweldig intense en expressieve sauvignon blancs én Pinot Noir. Het klimaat en hoogte doen denken aan de "oude wereld". Daar waar deze wijnen de mooiste kwaliteiten geven: Frankrijk dus. Geen verrassing dat dit één van de specialiteiten is van Andrew en hij trekt dan ook voluit de kaart van kwaliteit en eigenheid.

Smaakimpressie:  De Signaturewijnen worden alleen geproduceerd in jaargangen waarin alle klimatologische omstandigheden optimaal zijn en een uitzonderlijk product kan gegarandeerd worden.
Wijnomschrijving: De druiven voor deze prachtige pinot noir komen van de wijngaarden in Gibbston Valley.
Op het veld ging de wijnmaker te werk met de precisie van een Zwitserse horlogemaker, waarbij hij elk apart perceel voldoende tijd, aandacht en warmte gaf, essentieel om de druiven daarna te versmelten tot een perfect harmonieuze wijn.
Om de aroma's van die heerlijke druiven extra in de verf te zetten, rijpte de wijn gedurende 11 maanden sur lie in gebruikte vaten van Franse eik.
Het resultaat is een heerlijke pinot noir, die diepgang en fraîcheur weet te combineren.
Het bouquet is lekker zoet en uitnodigend: het fruit is donkerder dan bij Bourgondische pinots en een fijne kruidigheid en een brokje Belgische chocolade maken de ervaring compleet.
De neus verraadde al heel wat over de smaak, want ook op het palet passeren dezelfde hoofdrolspelers de revue, grandioos ondersteund door zijdezachte tannines en zalige zuren.
Zowel qua kwanititeit als kwaliteit een uitzonderlijke wijn!

Druivenras(sen): 100% Pinot Noir

Wijnspijs suggesties: gevogelte, vederwild, kazen

Opmerkingen/rewards: Andrew heeft ooit eens tegen Jeroen van Way of Wine verzucht: "I am raised with Pinot Noir! At home, we used to drink Pinot Noir all the time! Even as a child... So Pinot Noir is runnin' through my vanes!"

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen