Misty Cove "Signature Chardonnay"

Artikelnummer: 100344
Beschikbaarheid: Nabestelling

Misty Cove "Signature Chardonnay"

Wijngoed "Misty Cove" is het levenswerk van Andrew Bailey. De naam van dit wijnhuis verwijst naar het groene kustgebied in het noorden van Marlborough, de wijnregio waar dit domein gelegen is. Dit gebied op het zuidereiland kenmerkt zich door honderden baaien die in de ochtend bedekt worden onder een dikke laag mist, maar in de namiddag baden in de volle zon. Een gedroomde plek voor wijnbouw dus. De regio staat gekend voor zijn geweldig intense en expressieve sauvignon blancs én Pinot Noir. Het klimaat en hoogte doen denken aan de "oude wereld". Daar waar deze wijnen de mooiste kwaliteiten geven: Frankrijk dus. Geen verrassing dat dit één van de specialiteiten is van Andrew en hij trekt dan ook voluit de kaart van kwaliteit en eigenheid.

Smaakimpressie:  De Signaturewijnen worden alleen geproduceerd in jaargangen waarin alle klimatologische omstandigheden optimaal zijn en een uitzonderlijk product kan gegarandeerd worden.

De Chardonnay-druiven komen van de Rapaura-wijngaard. De vergisting vindt plaats op eiken vaten en de wijn rijpt een aantal maanden op Franse vaten waarvan 20% nieuw eikenhout. De Signature Chardonnay heeft een bleekgele kleur. De geur is karakteristiek voor een klassieke Chardonnay met elementen van perzik, meloen, tropisch fruit en een vleugje eikenhout op de achtergrond. In de smaak rijp fruit en wat toast. In de afdronk een goede balans tussen het fruit en het hout. 

Zowel qua kwanititeit als kwaliteit een uitzonderlijke wijn!

Druivenras(sen): 100% Chardonnay

Wijnspijs suggesties: Een perfecte wijn voor bij een uitgebreide lunch, een gezellige borrel met hapjes of daarna bij het eten. Een klassieke combinatie is met kip: gegrild, in een salade, op een vers broodje of in een pasta, wrap of risotto. 

Opmerkingen/rewards: 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen