Misty Cove Pippa Rosé sparkling

Artikelnummer: 100623
Beschikbaarheid: Nabestelling

Misty Cove Pipa Rosé sparkling

Wijngoed "Misty Cove" is het levenswerk van Andrew Bailey. De naam van dit wijnhuis verwijst naar het groene kustgebied in het noorden van Marlborough, de wijnregio waar dit domein gelegen is. Dit gebied op het zuidereiland kenmerkt zich door honderden baaien die in de ochtend bedekt worden onder een dikke laag mist, maar in de namiddag baden in de volle zon. Een gedroomde plek voor wijnbouw dus. De regio staat gekend voor zijn geweldig intense en expressieve sauvignon blancs én Pinot Noir. Het klimaat en hoogte doen denken aan de "oude wereld". Daar waar deze wijnen de mooiste kwaliteiten geven: Frankrijk dus. Geen verrassing dat dit één van de specialiteiten is van Andrew en hij trekt dan ook voluit de kaart van kwaliteit en eigenheid.

Smaakimpressie:  Het lijkt alsof de naamgeving van deze elegante rosé aan het brein van een vernuftige reclamemaker is ontsproten, maar niets is minder waar: deze heerlijke schuimwijn werd genoemd naar de dochter van Andrew Bailey, de oprichter  van het wijnhuis, die luisterde naar de al even vrolijke als originele naam Pippa Louise.
Het toeval wil dat de wijn perfect beantwoordt aan de connotaties die de naam oproept: enerzijds is hij jong en speels en is hij ideaal voor de zomermaanden, anderzijds is hij even wulps, complex en begeerlijk als mejuffrouw Middleton, Engelands meest gewilde en bejubelde vrijgezel.
Deze monocepage schuimwijn, gemaakt volgens de méthode traditionelle, gebruikt uitsluitend pinot noir druiven.
De wijn verenigt een heerlijke fruitigheid met complexe frisheid: zowel in de neus als in de mond veel rijp zomerfruit, dat zo karakteristiek is voor pinot noir, met framboos en wilde aardbeitjes op de voorgrond, maar mooi getemperd met een rins en zuiver karakter, waardoor  hij kracht en finesse combineert in perfecte harmonie. Een zijdezachte afdronk maakt het plaatje compleet.

Druivenras(sen): 100% Pinot Noir

Wijnspijs suggesties: Ideaal voor een verfijnde zomerse picknick, even lekker als verwennerij tijdens de rest van het jaar.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen