Artikelnummer: | 100266 |
Beschikbaarheid: | In backorder |
e wijnprovincie Veneto, in het noordoosten, is een van de belangrijkste producenten van kwaliteitswijnen van Italië. Buigend op een lange traditie, werd deze reputatie al gevestigd lang voor de opkomst van het Romeinse rijk. Ook toen al was er een duidelijk onderscheid tussen de eenvoudige wijnen van wijngaarden op de vlakte, en die in de heuvels, waar ook nu nog de mooiste wijnen worden geproduceerd. Ten noorden van Venetië, in de heuvels rond Treviso, vinden we de wijngaarden voor de zeer populaire en lichtvoetige, parelende wijn van deze streek, op basis van de gelijknamige druif - Prosecco dus. De wijngaarden zijn hoog in de heuvels gelegen op wel 200 tot 400 meter en de beste terroir vinden vlak bij het plaatsjes Connegliano en Valdobbiadene. Hier ligt het hart van de Prosecco en de wijnen uit deze wijngaarden verheffen zich in kwaliteit boven die van de omliggende. Sinds de oogst van 2009 kennen zij allerhoogste kwaliteitsaanduiding in de Italiaanse wijnbouw. Deze status van DOCG mag door slechts 36 typen wijn worden gebruikt! Langs de weg van Connegliano naar Tarzo, in het dorpje San Pietro di Falletto, vinden we “Le Manzane”, het familiebedrijf van Ernesto Balbinot. Hij is één van de slechts tien wijnboeren in de streek die eigen wijngaarden bezit. De passie en het vakmanschap waarmee hij dit doet resulteerde al tot een groot aantal nationale en internationale onderscheidingen.
Smaakimpressie: Deze Prosecco Spumante heeft een prachtige uitstraling, zowel in de fraaie fles als eenmaal in het glas geschonken. De strogele kleur met talloze fijne belletjes zijn een feest voor het oog. Het aroma is fruitig met hints van bloemen en een subtiele geur van gist, een kenmerk dat alleen door een zorgvuldige gisting ontstaat en typisch is voor de beste mousserende wijnen. In de mond is “Le Manzane” heerlijk fris en opmerkelijk lichtvoetig. Dit maakt “Le Manzane” tot een feestelijk aperitief bij uitstek.
Druivenras: Prosecco
Culinair advise: Salades - Vis - Gevogelte - Wit vlees - Schelp- en Schaaldieren
Serveren: 6-10°C.
Rewards: De Prosecco van Le Manzane wordt beschouwd als de absolute top en is op de Vinitaly 2013 onderscheiden met de Grand Gold Medal.