L'Anae Cava Brut

Artikelnummer: 100677
Beschikbaarheid: In backorder

 Way f Wine is gek op bubbels!

Feestelijk in een flûte of Verrukkelijk bij lunch of tapas.

 Dus ook op Cava, een Spaanse mousserende wijn, die vooral geproduceerd wordt in de Penedès, het wijngebied ten zuidwesten van Barcelona in Catalonië.


wijn beschrijving: Een frisse en elegante mousserende wijn, met een fijne mousse. Na de vergisting verblijft de wijn nog circa 11 maanden op de lies. Hierdoor krijgt de wijn een complex karakter met een mooie lange afdronk.

Druif: Macabeo, Xarel·lo en Parellada

Way of Wine weetje: Covides is een voorbeeld coöperatie in Catalonië. De Cooperativa Vinicola del Penedès werd opgericht in 1964. Het ledenbestand groeide sindsdien van 600 naar 800. Daarmee is Covides de grootste in zijn soort in Catalonië. Minstens zo belangrijk is dat het bedrijf uit handen van koning Juan Carlos ook een onderscheiding mocht ontvangen voor de voorbeeldrol die het vervult. In de jaren '90 heeft het namelijk tal van ingrijpende kwaliteitsverbeteringen doorgevoerd.

Covides produceert zowel wijn als cava en olijfolie, verspreid over diverse locaties. De belangrijkste daarvan bevindt zich in Sant Sadurni d'Anoia, de officieuze wijnhoofdstad van Penedès en Cava.

Wat eten we erbij?  Tapas, schaal en schelpdieren en natuurlijk paella.

 

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen