Jose Pariente Verdejo

Artikelnummer: 100110
Beschikbaarheid: In backorder

De geschiedenis van deze wijnmakerij gaat terug naar de vader van de huidige wijnmaakster Victoria Pariente, José Pariente. In de jaren zestig begon José Pariente met het produceren van ambachtelijke witte wijnen van druiven met een uitzonderlijke kwaliteit: de Verdejo druiven uit de Rueda-wijngaarden. Hij hield een nauwgezette wijze van wijnbouw aan en had vertrouwen in zijn bodem, in kwaliteit en in de plezier om wijn te maken. José's wens om grootse witte wijnen te produceren, is ook tegenwoordig nog de raison d'être van het wijnhuis dat in 1998 door zijn dochter Victoria Pariente is opgericht. Onder de leiding van Victoria en samen met haar echtgenoot, Ignacio Prieto, en haar twee kinderen, Martina en Ignacio Prieto Pariente, is de bodega uitgegroeid tot een grote naam in de Rueda.

Wijnomschrijving: Dit is de basiswijn van het domein, maar tegelijk ook het paradepaardje. Hiermee heeft Marivi Pariente haar faam gemaakt. De wijn werd genoemd naar de vader van Marivi Pariente, als eerbetoon omdat deze man destijds deze oude wijnstokken aanplantte en ze zijn hele leven verzorgde. De wijngaard wordt gekenmerkt door een platform van losse stenen, is arm aan organisch materiaal en heeft ontsluitingen van kalksteen op de hogere niveaus. Het plaatselijke klimaat, continentaal met een Atlantische invloed, dwingt de wijnstokken tot diep in de ondergrond te reiken op zoek naar water.

Smaakimpressie: In de neus stuift het fruit op. Een explosie van aroma’s: granny smith, groene kruiden, mineralen, citrus, subtiele exotische parfums. In de smaak volgt diezelfde fraîcheur. Veel fruit en volume. Toegankelijk en met toch een expressieve minerale gerookte toets in de zeer geslaagde en elegante finale. De aanwezige zuren zijn rijp en sappig en zorgen voor een zeer smakelijke handtekening. 

Druivenras(sen): 100% Verdejo

Wijn-spijs advies: Uitstekende combinatie met visgerechten, schaaldieren, sushi, gevogelte, salades, maar ook heerlijk als aperitief.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen